top

FESTIWAL KAWY, HERBATY I CZEKOLADY 2013

Z przyjemnością informujemy o podjęciu decyzji o organizacji kolejnej edycji Festiwalu Kawy. Zachęceni pozytywnymi opiniami, zainteresowaniem oraz wzbogaceni o doświadczenia z poprzednich edycji, będziemy organizować Festiwal po raz trzeci. Po za kontynuacją najlepszych punktów z dotychczasowych wydarzeń, przewidujemy sporo znaczących…

Aguila: odpowiedź na potrzeby nowoczesnej gastronomii

Profesjonalny ekspres od Nespresso rozwiązaniem dla restauracji, kawiarni i hoteli. Firma Nespresso, znając wyzwania lokali gastronomicznych obsługujących dużą liczbę klientów, wychodzi naprzeciw ich potrzebom, oferując najlepsze rozwiązania dla biznesu. Jednym z nich jest profesjonalna maszyna Aguila, która łączy najlepsze tradycje…

O przechowywaniu kawy słów kilka…

Właśnie wracamy z zakupów. Owoce wykładamy na paterę, chleb chowamy do szafki, masło zamykamy w lodówce, lody w zamrażarce, kawę… no właśnie, jak przechować kawę, by nie zdegradować jej cennych wartości?

Promujemy Polskie Palarnie

Magazyn Ceffe obrał sobie misję szerzenia kultury kawowej wśród swoich czytelników i użytkowników. Zauważyliśmy, że w natłoku reklam i promocji kaw pośledniego gatunku, często mielonych lub też bardzo drogich w wyspecjalizowanych sklepach wielkim nieobecnym stała się oferta i propozycja firm…

Z cyklu ciekawe miejsca – Sufi Cafe

Wrocławski rynek to bardzo specyficzne miejsce. Wiele tu historii miasta która przeplata się ze współczesnym biznesem i aktywnością ludzi. Wieczorami tętni życiem i zaprasza mieszkańców w swoje gościnne progi. Z pozoru każdy kawosz może znaleźć tu niezwykle bogatą ofertę napojów…

Kawowa etykieta

O tradycji podawania kawy napisano niejedną książkę. Ten kojarzony ze słoneczną Italią napój, ma swoich zwolenników na całym świecie. Przysłowie „co kraj to obyczaj” nie znajduje jednak zastosowania w kontekście serwowania „małej czarnej” – tutaj zasady pozostają niezmienne. Warto bliżej…