Sprzęt

Testujemy ekspres Nivona CafeRomatica 777

Jesteśmy podczas testowania ekspresu Nivona – CafeRomatica 777. Bardzo przyzwoity ekspres do domu lub małego biura. Bardzo łatwy w obsłudze. Pierwsze 2 dni testów bardzo pozytywne. Jedynym minusem jaki możemy na razie znaleźć jest kiepskie miejsce ustawienia grubości mielenia (po…

Bezzera BZ 07 EP

Wyposażony w pompę wibracyjną oraz elektromagnetyczny zawór dozujący najwyższej klasy ekspres kolbowy. Autorską grupę zaparzającą wynalezioną przez Luigi Bezzerę uruchamia się poprzez przycisk, który automatycznie zwalnia zawór i rozpoczyna dozowanie wody do zaparzenia kawy.

Mondiale – ISOMAC

Mondiale to ekspres stworzony przez firmę ISOMAC. Wykorzystane w nim najwyższej jakości elementy sprawiają, że możemy rozkoszować się pyszną kawą jak z kawiarni.

La Pavoni – Puccino Dosata

Puccino Dosata La Pavoni to ekspres z grupy zaawansowanych. Bojler, grupa i mosiężny uchwyt na sitko zapewniają bardzo dobrą stabilność termiczną, a co za tym idzie – kawę zawsze w odpowiedniej temperaturze.

Aguila: odpowiedź na potrzeby nowoczesnej gastronomii

Profesjonalny ekspres od Nespresso rozwiązaniem dla restauracji, kawiarni i hoteli. Firma Nespresso, znając wyzwania lokali gastronomicznych obsługujących dużą liczbę klientów, wychodzi naprzeciw ich potrzebom, oferując najlepsze rozwiązania dla biznesu. Jednym z nich jest profesjonalna maszyna Aguila, która łączy najlepsze tradycje…

Premiera WMF 8000 S

Podczas targów Stacja Paliw 2013, odbywających się w Warszawie w dniach 8-10 maja, Primulator premierowo zaprezentuje najnowszy ekspres do kawy WMF 8000 S.

SANREMO VERONA 3 TCS

Ekspresy kolbowe uznawane są za urządzenia o potężnych możliwościach produkcyjnych. Nic więc dziwnego, że goszczą w kawiarniach, restauracjach oraz miejscach, gdzie dzienny przepływ kawy liczony jest w dziesiątkach czy nawet setkach.

Perfekcyjne włoskie espresso – Historia marki Faema

Wraz z rozwojem kultury kawowej klienci oczekują coraz wyższej jakości w otrzymanej filiżance kawy. Pojawiają się nowe trendy, nowe mieszanki kaw nowe oczekiwania i upodobania. Aby spełnić te wszystkie rosnące oczekiwania, potrzebny jest doskonale wytrenowany barista i najwyższej klasy sprzęt.…