Dzięki współpracy z dostawcami kawy z Rwandy wiemy, że farmerzy uprawiający proponowaną przez nas kawę zrzeszeni są w kooperatywie Coopac i Sacof Exporting. Dzięki takie współpracy i bezpośredniej sprzedaży uprawianej kawy dla naszej palarni otrzymują za nią godziwe wnagrodzenie i żyją coraz lepiej.
Wiemy również, że dzięki nieustannej pomocy kooperatywy mogą dążyć do poprawiania jakości swojej kawy.
Dzięki takiej współpracy mają dostęp do organicznych nawozów z produkowanych między innymi z miąższu owoców kawowca.
Wszystko “zostaje w rodzinie” – naturalnie, fair i zdrowo – nic się nie marnuje.
karta kawy – instrukcja obsługi
Serdecznie plecamy tą kawę i przedstawiamy poniżej jej szczegółowy opis:
Kraj pochodzenia | Rwanda |
Region | Northern Province/Rulindo District |
Plantacja/ kooperatywa/ stacja | Rulindo Washing Station |
Gatunek | Arabica |
Odmiana botaniczna | Bourbon |
Wysokość upraw | 1800-2100 m |
Sposób obróbki | Pulping, Dry Fermentation, Wet Fermentation, Washing, Soaking, Dried on Raised Beds |
Rodzaj ziarna | shb |
palarnia: http://coffeeproficiency.com