Farmę, z której pochodzi proponowana przez nas kawa załozono w 1984 roku obsadzając 10000 krzewów kawowca teren znajdujący się blisko parku Serra do Brigadeiro.
Klimat i gleba okazały się sprzyjające rozwojowi farmy i dzisiaj na terenie plantacji rok do roku owocuje już ponad 130 tysięcy kawowóców. Owoce zbierane są selektywnie, suszone na patio. Właściciele farmy kładą szczególny nacisk na jakość i powtarzalność przeprowadzania całego procesu obróbki ziaren by osiągać ich stałą, wysoką jakość.
Farma: Sitio do Rochedo (100 hektarów w tym 50 hektarów powierzchni upraw)
Farmer: Vanderley Paulo Martins
Region: Matas de Minas
Wysokość upraw :1200 m n.p.m
Odmiana botaniczna:Catuaí
Procesobróbki :Natural
Informacje Cup of Excellence:
Miejsce: 22
Wynik: 85
Wielkość zbioru: 1080 kg
Karta kawy – instrukcja obsługi
palarnia: http://coffeeproficiency.com