Wydarzenia

W Warszawie wybrano mistrza baristów Europy!

Skandowanie, wiwaty, oklaski, a potem łzy wzruszenia i szczęścia. To było prawdziwe multikulturowe show z kawą w roli głównej. Na warszawskiej Pradze, w Fabryce Trzciny, 12 baristów z 11 krajów stanęło w szranki, aby zawalczyć o tytuł Mistrza Europy baristów…

Europejski Finał konkursu Barista of the Year 2014

Najlepsi bariści z Europy zmierzą się w Warszawie: 007, Le Petit Parisien, Cloud Number Nine, Pear & Violet Dream, Babushka Agafya, Lemon Coffender, Kawon drink, Coconut café, Tiramisu espresso, Cardamon ristretto, Frosty peanut, Nocciola incredible – to nazwy prawdziwych kawowych…

FESTIWAL KAWY, HERBATY I CZEKOLADY 2013

Z przyjemnością informujemy o podjęciu decyzji o organizacji kolejnej edycji Festiwalu Kawy. Zachęceni pozytywnymi opiniami, zainteresowaniem oraz wzbogaceni o doświadczenia z poprzednich edycji, będziemy organizować Festiwal po raz trzeci. Po za kontynuacją najlepszych punktów z dotychczasowych wydarzeń, przewidujemy sporo znaczących…

Promujemy Polskie Palarnie

Magazyn Ceffe obrał sobie misję szerzenia kultury kawowej wśród swoich czytelników i użytkowników. Zauważyliśmy, że w natłoku reklam i promocji kaw pośledniego gatunku, często mielonych lub też bardzo drogich w wyspecjalizowanych sklepach wielkim nieobecnym stała się oferta i propozycja firm…

Black Coffee Nights

Już dziś, 23.11.2012 impreza z cyklu Black Coffee Nights – Spontaniczna akcja! Zapraszamy na prezentację i espresso, oczywiście od Tima! Gość specjalny: Damian Durda (Uno Espresso).

20 edycja Targów HORECA/GASTROFOOD – zakończona

10 tysięcy branżowych profesjonalistów odwiedziło w minionym tygodniu Kraków. Powód? Wyjątkowy. Trwała jubileuszowa edycja największych w kraju jesiennych Targów branży HORECA. 20. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 11. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 10.…

Salon Kawy i Herbaty – Targi Horeca 2012 Kraków

„Salon Kawy i Herbaty” podczas Targów HORECA/ GASTROFOOD w Krakowie. Doskonale przyrządzona kawa to zasługa nie tylko dobrego ekspresu, ale również odpowiedniej proporcji składników, odpowiedniej grubości zmielenia ziarna, wody i świeżej kawy.