Już jest dostępna rejestracja na targi V Targi FOOD-to-GO, których jesteśmy partnerem. Jeśli chcesz zarezerwować miejsce zapraszamy do skorzystania z formularza rejestracyjnego.

Targi są eventem „must have” dla wszystkich lokali horeca serwujących żywność na wynos. Czy to fast food czy to kawiarnia sprzedająca kawę na wynos. Na tych targach dowiecie się wszystkiego co nowego na rynku.

Rejestracja on-line

Zarejestruj się na Targi FOOD-to-GO i weź udział w warsztatach gastronomicznych z wyjątkowymi gośćmi

Masz własną restaurację? Prowadzisz lodziarnię lub cukiernię? A może Twój biznes powiązany jest z cateringiem? Jeśli choć na jedno z tych pytań odpowiedź brzmi tak, nie może Cię zabraknąć na V Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, które odbędą się już 4-5 lutego. Hala AMBER EXPO w Gdańsku po raz kolejny będzie gościć znakomite gwiazdy gastronomii, doskonałych profesjonalistów w swojej branży jak i osoby dopiero zaczynające swoją przygodę w kulinarnym świecie.

Udział w Targach FOOD-to-GO umożliwia wystawcom jak i odwiedzającym nawiązanie nowych relacji biznesowych, podtrzymanie tych już istniejących, zaprezentowanie i poznanie nowinek dotyczących wyposażenia i produktów dla gastronomii.

Jedną z głównych atrakcji gdańskiego eventu są seminaria learnShops™. Liczne pokazy i degustacje połączone z prezentacjami prowadzonymi przez osoby znane w branży, co roku inspirują i pomagają lepiej przygotować się do letniego sezonu. Tematyka tegorocznych seminariów skupia się wokół marketingu w gastronomii, menu bezglutenowego oraz deserów.

Mistrz Cukiernictwa, juror pierwszego polskiego cukierniczego show „Polski Turniej Wypieków”, znany z programów kulinarnych – Tomasz Deker, podczas seminariów learnShops poprowadzi warsztaty cukiernicze. „Słodkie inspiracje Tomasza Dekera” rzucą nowe światło na cukiernictwo, dzięki doświadczeniu, które prowadzący zdobył w Polsce i za granicą.

W świat słodkich wypieków zabierze Państwa finalistka drugiej edycji programu „MasterChef” Diana Volokhova, która jak sama twierdzi „W Polsce znalazła swoje miejsce na ziemi”. Wspomnienia z dzieciństwa w Armenii, w której się wychowywała są nieodzowną inspiracją tworzonych przez nią dań. Na targach zaprezentuje więc tradycyjną kuchnię ormiańską w szczególności skupiając się na słodkich wypiekach.

Oprócz Strefy Deserowe Inspiracje, istotnym tematem podczas gdańskich targów FOOD-to-GO będzie bezglutenowe menu. Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej już po raz trzeci poruszy temat diety bezglutenowej w polskich restauracjach. Rosnące zainteresowanie produktami ze znakiem przekreślonego kłosa z roku na rok zachęca właścicieli restauracji i punktów gastronomicznych do wprowadzenia do karty nowych, bezglutenowych potraw. Patronem Strefy Bezglutenowej jest firma GLUTENEX Sp. z o.o. której przedstawiciele poprowadzą prezentację pt. „Bezglutenowo nie znaczy niesmacznie” i tym samym obalą wszelkie mity związane z produktami bezglutenowymi.

Kolejnymi gośćmi specjalnymi tegorocznych targów będą Jola Słoma i Marek Trymbulak z Atelier Smaku. Ich nowatorskie podejście do kulinariów w szczególności do kuchni wegańskiej i bezglutenowej pozwoli zaspokoić nawet najbardziej wymagające podniebienia. Zapraszamy również do Food Tracka Atelier Smaku przez dwa dni trwania targów.

Podczas seminariów learnShops managerowie restauracji, pizzerii, hoteli i pensjonatów dzięki firmie SmartenPR w pigułce zyskają wiedzę na temat marketingu w gastronomii i hotelarstwie. Firma Smarten jest pierwszą agencją w Polsce, która na co dzień współpracuje z sektorem HoReCa. Szkolenia z ich udziałem cieszą się dużą popularnością i na pewno zainspirują do podjęcia nowych działań marketingowych. Zachęcamy również do udziału w szkoleniu „Obecna sytuacja rynku gastronomicznego. Jak odnaleźć się i zdobyć klientów w dzisiejszych czasach?”, który poprowadzi Anna Dębska z portalu GdzieZjesc.info

Jednak najważniejszym elementem targów jest wystawa urządzeń, maszyn i produktów dla branży gastronomicznej, niezbędnych do prowadzenia zarówno całorocznego jak i sezonowego biznesu. Spotkania na stoiskach wystawców będą doskonałą okazją do nawiązania i podtrzymania znajomości w branży. Pełną listę wystawców można znaleźć na stronie targów www.food-to-go.pl

FOOD-to-GO od lat uznawane są za najciekawsze i najbardziej różnorodne targi gastronomiczne na Pomorzu. Na początku lutego Amber Expo w Gdańsku zamieni się w kulinarne centrum Polski.

Zachęcamy do rejestracji on-line na stronie www.food-to-go.pl, która umożliwi bezpłatny wstęp oraz udział we wszystkich atrakcjach.

Do zobaczenia
Miejsce targów:
Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AmberExpo
ul. Żaglowa 11, Gdańsk
Godziny otwarcia:
Środa, 4 lutego 2015 r. 10:00 – 16:30
Czwartek, 5 lutego 2015 r. 10:00 – 15:30