Emblema Auto Steam A

Emblema to najnowszy ekspres do kawy firmy Faema. Stworzona we współpracy z najlepszymi baristami na świecie i zaprojektowana przez Giugiaro Design Studio, Emblema to prawdziwy punkt zwrotny w świecie espresso.

 

Emblema, dla miłośników Faemy

Droga do przyszłości została wytyczona, a Faema podąża nią z ekspresem Emblema. Ekspres powstał przy współpracy z Giugiaro Design oraz najlepszymi baristami. Emblema została najnowszym symbolem firmy i jest najlepszym modelem włoskiego producenta. Ekspres jest połączeniem różnych elementów, zarówno estetycznych jak i funkcjonalnych, które razem dają ekskluzywny produkt o wyjątkowych możliwościach.

Elegancja. Emblema posiada innowacyjny design: obudowa ze stali i aluminium, kontrastujące czarne
panele oraz niebieskie podświetlenie, futurystyczny wygląd grup oraz logo widoczne na przednim panelu oraz na uchwytach filtrów.

Ergonomia. Precyzyjne przyciski, przestrzeń do pracy z nierdzewnej stali, czytelny wyświetlacz,
przestronny podgrzewacz do filiżanek oraz grawerowane uchwyty filtrów czynią pracę z Emblemą wspaniałym doświadczeniem.

Technologia. Najwyższa jakość, stabilne parametry oraz niedościgniona wydajność dzięki zastosowanym opatentowanym przez Faemę rozwiązaniom technologicznym:

„Inteligentny bojler”, system elektronicznego sterowania pracą bojlera. Proces ten znacząco zwiększa ilość pary i gorącej wody (+30%) oraz utrzymuje maksymalne ciśnienie w bojlerze, zapewniając stabilne parametry zarówno podczas przestojów jak w również w godzinach szczytu.

„Thermobalance”, system regulacji balansu cieplnego pozwala kontrolować temperaturę wody za pomocą zaworu w grupie. Regulując przepływ wody można dostosować temperaturę parzenia do charakterystyki mieszanki. Dzięki łatwemu dostępowi, barista lub technik serwisu może ustawić temperaturę oddzielnie dla każdej grupy, bez wyłączania ekspresu.

„Auto Steam” to opatentowany przez Faemę system podgrzewania oraz napowietrzania mleka z jednoczesną kontrolą temperatury. Dzięki temu można otrzymać doskonale spienione mleko bez specjalnych umiejętności. Bariści docenią to rozwiązanie, zwłaszcza w godzinach szczytu.

Charakterystyka:

  • Automatyczny ekspres do kawy, wyposażony w mikroprocesor precyzyjnie kontrolujacy wielkości porcji kawy i gorącej wody
  • Dostępny w wersji dwu-, trzy- lub czterogrupowej
  • Wyposażony w opatentowaną przez Faemę technologię „smart boiler”, która znacząco poprawia wydajnosc gorącej wody i pary (+30%) utrzymując stabilne parametry parzenia.
  • System regulacji temperatury, oddzielnie dla kazdej grupy.
  • Ekspres standardowo posiada dwie obrotowe dysze do pary oraz jedną dyszę z systemem Auto Steam, umożliwiającą automatyczne spienianie i podgrzewanie mleka do cappuccino
  • Jedna wylewka gorącej wody (3 wielkości porcji)
  • Elektroniczny wyświetlacz, umożliwiający dostęp do wszystkich funkcji urządzenia. Wyświetlacz ma także funkcję wyświetlania wiadomości tekstowych
  • Elektryczny podgrzewacz do filiżanek (3 poziomy temperatury)

Opcjonalnie:

  • Podświetlane panele boczne
  • Cappuccinomatic z systemem MilkPS (dostępny od stycznia 2009)
  • Wersja z podwyższoną grupą

Akcesoria:

  • Klawiatura na podczerwień służąca do programowania wyświetlacza
  • Interfejs komputerowy typu CSI/CCI
  • Czytnik kart czipowych

Ekspres w wersji półautomatycznej tylko na zamówienie!

Producent: Faema

Parametry techniczne:

Szerokość: 800 / 1000 / 1200
Głębokość: 565 / 565 / 565
Wysokość: 590 / 590 / 590
Zasilanie: 380-415V3N ~ 50Hz (W)
Moc: 4200-5000 / 5800-6900 / 5900-7000
Ilość grup: 2, 3 lub 4
Pojemność bojlera: 11 / 17,5 / 24,1 litry

Więcej: www.primulator.pl