Profesjonalny ekspres od Nespresso rozwiązaniem dla restauracji, kawiarni i hoteli. Firma Nespresso, znając wyzwania lokali gastronomicznych obsługujących dużą liczbę klientów, wychodzi naprzeciw ich potrzebom, oferując najlepsze rozwiązania dla biznesu. Jednym z nich jest profesjonalna maszyna Aguila, która łączy najlepsze tradycje parzenia kawy i innowacyjną technologię. Warto poznać jej zalety.
Wielu klientów, wiele korzyści
Hotele, restauracje i kawiarnie to miejsca, w których kawa cieszy się ogromną popularnością – tutaj serwowanych jest dziennie wiele filiżanek tego napoju. Gdy sprostać trzeba oczekiwaniom wielu wymagających klientów, nieoceniona staje się Aguila – niezawodnie funkcjonujący ekspres dedykowany gastronomii. Ta spełniająca najwyższe standardy maszyna wyposażona została w cztery działające niezależnie głowice ekstrakcyjne, dzięki którym obsługa lokalu przygotuje kawę szybko i fachowo. Aromatyczne ristretto lub mleczne cappuccino, na zimno lub na gorąco, pojawią się na podstawce ekspresu po przyciśnięciu zaledwie jednego przycisku. Maszynę podłączyć można bezpośrednio do źródła wody, jest ona także wyposażona w bardzo pojemny (5 litrów) zbiornik na mleko, utrzymujący
je w odpowiedniej temperaturze (1-5°C). Efektywną obsługę licznych gości zapewni również pojemnik na 250 zużytych kapsułek oraz aż 6 niezawodnych bojlerów. Ekspres automatycznie zapewnia optymalne warunki przygotowania każdej filiżanki wybranego napoju, przez co gwarantuje stałą wysoką jakość kawy docenianą przez klienta lokalu.
Innowacyjnie, oszczędnie, wygodnie
Aguila wyposażona została w system codziennego półautomatycznego czyszczenia i płukania, co pomoże utrzymać urządzenie w czystości. Nowoczesna, modułowa budowa oferuje niezwykłą wygodę – każda z części ekspresu działa niezależnie, kiedy nie pracuje, inne nadal mogą działać. Urządzenie informuje także o ilości zużytej kawy oraz o zapełnieniu pojemnika na wykorzystane kapsułki i gdy potrzebnie jest odkamienianie. Firma Nespresso zdaje sobie sprawę, jak istotne jest zarządzanie energią w lokalach o dużej powierzchni – dlatego Aguila zaprojektowana została tak, by automatycznie przechodzić w „tryb oszczędzania” po określonym czasie (od 1 do 60 minut), zaś w „tryb maksymalnego oszczędzania” po dłuższym nieużywaniu (od 60 do 720 minut), pobierając wtedy zaledwie 5 procent prądu.
Gwarancja jakości oraz nowoczesny wygląd
Aguila jest wynikiem współpracy Nespresso z Thermoplan AG, firmą specjalizującą się w tworzeniu nowoczesnych systemów do produktów mlecznych. To urządzenie zbudowane ze szwajcarską dokładnością z najlepszej jakości materiałów (stal inox oraz aluminium) i oferujące prekursorskie rozwiązania. Najwyższe standardy technologiczne uzupełnia bogata oferta kaw Nespresso: w ofercie dla przedsiębiorstw do dyspozycji jest osiem rodzajów mieszanek Grand Cru, zamkniętych w poręcznych kapsułkach – ich zawartość to wynik procesu palenia wyselekcjonowanych ziaren ze wszystkich regionów świata. Warto docenić swoich klientów np. pobudzającym espresso forte zaparzonym m.in. z brazylijskiej Arabiki lub lungo leggero skomponowanego z owoców kawowca z Afryki i z Ameryk: Środkowej i Południowej. Delikatności podawanym napojom doda zimna lub gorąca mleczna pianka, którą bezbłędnie przygotuje wbudowany system spieniania mleka. Płaskie, zajmujące niewiele miejsca kapsułki zapewniają optymalny sposób przechowywania i doskonałą świeżość kawy, a gwarancja na ekspres na okres dwóch lat – spokojne użytkowanie i efektywny biznes.
Aguila to także elegancki wygląd – nowoczesny design ze stalowo-aluminiowym wykończeniem najwyższej klasy wyśmienicie wpisuje się we wnętrze każdego hotelu, restauracji czy butiku.
Urządzenie dostępne jest w rozwiązaniach dla biznesu w pakiecie z corocznym serwisem technicznym, dedykowaną obsługą klienta, dostawą kawy w ciągu 2 dni roboczych, całodobową infolinią i gwarancją.
Źródło: Informacja Prasowa
UWAGA: Redakcja marketingmag.pl nie otrzymała ekspresu do kawy, nie może potwierdzić czy ekstrakt kawy otrzymywany z ekspresu jest dobrej jakości.