House of Espresso to Poznańska palarnia kawy, która ręcznie pali blendy i single. To nowa palarnia na Polskim rynku kawy, która stawia na kawy sezonowe.

hoe-black

Wolno palona kawa w Poznaniu

Najpierw pojawił się pomysł. Pomysł na stworzenie najlepszej kawy w małych ilościach. Potem pojawił się mały piecyk o zasypie 1kg oraz wiele cierpliwości. Sam proces nauki palenia trwał ponad rok – sprostowanie jednak trwa nadal!

Wierzymy w jakość ręcznego procesu palenia oraz pomocy ze strony nowinek technologicznych usprawniających ten proces. Naszą kawę wypalamy w powolnym procesie palenia (Slow Roasting Coffee) nadającym unikalny smak. To właśnie unikalności naszych ziaren oraz starannie poddanie ich selekcji kryje tajemnicę smaku naszej kawy.

Ręczny proces palenia kawy

Naszą kawę palimy w dwóch piecach o zasypie 3 i 5 kilogramów. Oba piece zostały wyposażone w zaawansowany system budowania profili kawowych. Sam proces tworzenia dla Was pojedynczego singla to od 30 do 50 prób smakowych. Staramy się by nasza kawa była wyjątkowym doznaniem smaku i aromatu dla naszych odbiorców.

Przez sześć dni w tygodniu palimy dla was selekcjonowaną kawę.

Palarnia kawy House of Espresso: www.houseofespresso.pl